728 x 90

3. napad nacistov na novomeški narodni dom je zgolj druga plat politike molka

vir: www.sokolc.sqwiz.si

Včeraj ponoči je prišlo še do tretjega napada lokalnih neonacistov na Narodni dom v Novem mestu. Lokalni desničarski skrajneži so na pročelje in vrata narisali križe, svastike in sovražne napise, na kraju samem pa pustili tudi pisno sporočilo, v katerem grozijo s požigom objekta.

To je že tretji napad na Narodni dom v zadnjih mesecih.

vir: www.sokolc.sqwiz.si

Eden od vzrokov za trojni napad je molk uradnih inštitucij in molk vladajočih političnih strank. Novi napad neonacistov je tako zgolj drugi obraz uradne politike molka in gledanja proč.

Tako novomeška občina kot tudi slovenska vlada se na božični poskus požiga Narodnega doma nista odzvali. Prav tako se uradna politika zelo medlo ali pa sploh ne odziva na razplamteli sovražni govor po družbenih omrežjih, v katerem se že kar odkrito poziva k pobojem beguncev, Romov in vseh drugače mislečih. Tretji napad je bil izveden tudi zaradi tega, ker tudi tožilstvo tovrstnega agresivnega sovražnega govora ne obravnava na ustrezen način. V nasprotnem primeru bomo žrtev skrajnežev kmalu postali tudi ljudje, ne samo zidovi.

Vir: www.sokolc.sqwiz.si

V Solidarnosti pozivamo lokalno in državno oblast, da se jasno opredeli do teh napadov kakor tudi do obujanja fašizma v Sloveniji in Evropi. Prav tako naj se opredeli do sovražnega govora, ki se je razplamtelo po družbenih obrežjih in spletnih forumih. Novomeško občino pozivamo tudi, da proti skrajnežem postavi ustrezne tehnične ovire: kamere.

Policijo pozivamo, da trojni napad na Narodni dom obravnava s skrajno resnostjo in odkrije storilce, tožilstvo pa pozivamo, da začne preganjati sovražni govor do manjšin in drugače mislečih.

Komentarjev 0
img
Uroš Lubej
učitelj, aktivist, mestni svetnik, So-predsednik starnke Solidarnost

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so označena z *

prekliči

Komentarji: 0

Zadnje objave

Vprašanje

Kaj si mislite o novem spletnem Solidarniku?

Vseh odgovorov: 177


Vsebine

Značke