728 x 90

Predstavitev Gibanja za demokratizacijo Evropske unije DiEM 2025

  • V DiEM25
  • 03. 02. 2016 16:16
  • Avtor
  • 0
Logotip gibanja DiEM25 www.diem25.org

Evropa se bo morala demokratizirati in poenotiti, sicer bo zaradi pohlepa bančnikov razpadla ter začela novo obdobje krvavih vojn med evropskimi narodi.

9. februarja bo v Berlinu prva uradna predstavitev gibanja DiEM 2025, ki ga ob podpori somišljenikov iz vse EU ustanavlja Yanis Varoufakis. Bivši grški finančni minister, ki je skušal svojo državo obdržati v 21. stoletju, a so ji bančniki s sovražnim dolgom nataknili uzde ter si jo fevdalsko podredili. To jim je uspelo ob pomoči evropskih in mednarodnih institucij, ki so se do nedavnega še skrivale pod pretvezo, da delujejo v interesu demokracije in s ciljem dvigovanja življenske ravni vseh prebivalcev, ne le lastnikov bank. Kot je v svojih kasnejših javnih nastopih — v intervjujih, s predavanji in govori poročal, se ljudje, ki delujejo na ravni finančnih ministrov in predsednikov vlad aktivno zazvemajo, da volitve, kot izraz volje ljudstva, ne smejo vplivati na ekonomsko in finančno politiko EU, ki jo upravlja zakonsko neobstoječa — torej nezakonita znamenita Evroskupina finančnih ministrov področja evra. Usodo EU ne usmerjajo državljani, temveč ozki profitni interesi majhne skupine najmočnejših finančnih korporacij ter nekaj industrijalcev. Tej interesi so nas pripeljali v stanje kjer je demokracija kot sistem upravljanja ter država, kot res public — javna stvar, le še ovira, ki jo je potrebno neutralizirati.  Zato Yanis Varoufakis s svojimi somišljeniki poziva k organizaciji gibanja, ki bi brez gnilih in nerealnih kompromisov, na ravni Evropske unije povezal njene prebivalce ter oblikoval programsko osnovo za povrnitev demokratičnosti v evropskih instituciji.

Z namenom, da bi preprečili pohod brutalnega oportunizma in finnačnega totalitarizma bo tudi Evropa z 9. februarjem dobila alternativo za aktivno povezovanje in delovanje proti računovodskim in pravnim abolutizmom, ki povzročajo neenakost brez primere. Svoja osnovna programska izhodišča ter cilje bodo predstavljena v okiru manifesta, ki bo po napovedih organizatorjev dosegljiv nekaj dni pred dogodkom.

DiEM25 — Democracy in Europe Movement 2025

Predstavitev v živo 9.2.2016 ob 20.30 iz Berlina, si boste lahko ogledali preko spletne povezave, ki bo objavljena » tukaj

Spletna stran gibanja bo zaživela na dan dogodka in je dosegljiva na: http://diem25.org/

Twitter: @DiEM_25 ali https://twitter.com/DiEM_25  ter značka #DiEM25

 

Komentarjev 0

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so označena z *

prekliči

Komentarji: 0

Zadnje objave

Vprašanje

Kaj si mislite o novem spletnem Solidarniku?

Vseh odgovorov: 177


Vsebine

Značke