728 x 90

VSTALA PRIMORSKA - VSTANI SLOVENIJA sklicuje protestni shod

Kot odziv na lomastenje in pohlep neoliberalnega dela gospodarske in politične elite po družbah v lasti države, predvsem pa v enem zadnjih paradnih konj primorskega gospodarstva, je bila ustanovljena civilna fronta Vstala Primorksa - vstani Slovenija.

Prejeli smo obvestilo z ustanovnega sestanka civilne fronte Vstala Primorska — vstala Slovenija. Ustanovljena je bila v Kopru 21.6.2016 z namenom upreti se dokončnemu uničenju slovenskega gospodarstva. Fronto tvori več civilno-družbenih organizacij in iniciativ s Primorske in drugih regij ter ne vključuje političnih strank, a kot sporočajo, je podpora strank dobrodošla.

Povod za ustanovitev je nedavni poizkus pokoritve nadzornega sveta Luke Koper neoliberalnim gospodarskim in političnim elitam, ki si prizadevajo za izgradnjo najdražje variante drugega tira ter posledično razkosanje in razprodajo Luke Koper in dobičkonosnega dela Slovenskih železnic za tovorni promet.

Zamenjava kandidata Jürgena Sorgenfreja z Rajkom Reškom ne spremeni odločnosti novonastalega gibanja, da do menjave sedanjih nadzornikov nikakor ne sme priti. Sprožili bodo vrsto aktivnosti za dokončno preprečitev menjave. S tem namenom sklicujejo protestni shod 28.6. v Kopru, na katerega vabijo vse slovenske iniciative in gibanja, ki podpirajo ohranitev dobro deluječega podjetja v državni lasti.

Kot sporočajo, bi bila prodaja Luke Koper eden zadnjih žebljev v krsto primorskega gospodarstva.

Več in sproti lahko dogajanje spremljate tudi preko FB strani civilne fronte na tej povezavi.

Komentarjev 0

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so označena z *

prekliči

Komentarji: 0

Zadnje objave

Vprašanje

Kaj si mislite o novem spletnem Solidarniku?

Vseh odgovorov: 177


Vsebine

Značke