728 x 90

Zdaj ni čas za razdor in razlike

Če kdaj, potem je danes čas za sodelovanje vseh demokratk in demokratov, politike enako kot civilne družbe, najširše javnosti. Inkluzivno, ne ekskluzivno.

V soboto smo zagovorniki in zagovornice demokracije, strpnosti in človečnosti ubranili Kotnikovo! Groteskno je bilo opazovati domobranske zastave v mestu, ki so ga njihovi sodelavci okupirali in ožičili pred 74 leti. Ljubljana je bila in bo ostala #MestoHeroj.

Če smo se kaj naučili iz zgodovine, potem smo se morali naučiti vsaj tega, da v prihodnje pravočasno preprečujemo razraščanje fašizma in nacizma. Da se ne bi nikoli več ponovilo! Ljubljana se je znova izkazala tudi v imenu demokratične Slovenije! Kot so ugotavljali mnogi udeleženci in udeleženke shoda: čas je, da vzamemo nazaj naše zastave; da prepričamo čimveč ljudi v obrambo strpnosti in humanizma; da se ne pustimo zvleči v strah in paniko, ki jo širijo SDS in njeni sateliti.

Zdaj ni čas za razdor in razlike. Če kdaj, potem je danes čas za sodelovanje vseh demokratk in demokratov, politike enako kot civilne družbe, najširše javnosti. Inkluzivno, ne ekskluzivno. Politične točke bomo nabirali v predvolilnih kampanjah. Če kdaj, potem je zdaj čas, da smo pogumni in odločni!

Komentarjev 0
img
dr. Damjan Mandelc
profesor, aktivist, so-predsedujoči stranke Solidarnost

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so označena z *

prekliči

Komentarji: 0

Zadnje objave

Vprašanje

Kaj si mislite o novem spletnem Solidarniku?

Vseh odgovorov: 177


Vsebine

Značke